Hrvatska JOSIPOVIĆ U SLOVENIJI

'Završetak pregovora vjetar u leđa europejstvu u Hrvatskoj'

Ivo Josipović izjavio je u petak u Ljubljani da odluka europskih čelnika u Bruxellesu, kojom se najavljuje završetak hrvatskih pregovora o članstvu do kraja ovog mjeseca i potpisivanje pristupnog ugovora do kraja godine, ima povijesno značenje

Josipović je u Ljubljani prisustvovao proslavi 20. obljetnice neovisnosti Slovenije.

'Mislim da jedni drugima možemo čestitati na jednoj važnoj fazi u našoj povijesti', rekao je Josipović, komentirajući vijesti iz Bruxellesa.

Nesumnjivo je da je današnji dan povijesni, no Hrvatsku sada čeka nešto što je vrlo važno, a to je da nastavi s reformama, dodao je predsjednik Josipović u izjavi hrvatskim novinarima u petak poslije podne u Ljubljani.

'Uvijek ističem da nas bez obzira na uspjeh dosadašnjih reformi čeka i puno drugih stvari koje moramo napraviti, ne samo zbog Europske unije nego zbog nas samih. Siguran sam da će činjenica što zatvaramo pregovore dati dodatan vjetar u leđa europejstvu kod nas u Hrvatskoj', rekao je predsjednik Josipović.

Među ostalim, dodao je kako je siguran da će završetak pregovora biti poticaj da se referendum o članstvu u Europskoj uniji pripremi 'na najbolji mogući način', kako bi on uvjerljivo uspio i kako bi se za članstvo u Europskoj uniji dobila uvjerljiva potpora hrvatskih građana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još