Hrvatska SVEČANO U VUKOVARU

Na Dan državnosti promocija polaznika vojnih škola

Svih troje predsjednika – Republike, Vlade i Sabora - očekuje se na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta Petar Zrinski koja će u vukovarskoj vojarni 204. brigade biti održana na Dan državnosti

Vukovar će osmi put biti domaćin najvažnijeg dana za časnike i dočasnike Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro i Ratne škole Ban Josip Jelačić, ali i polaznika temeljne te napredne časničke i dočasničke izobrazbe. Tom će prigodom biti nagrađeni najbolji, polaznici, nastavnik i instruktor, a nagrade će im, kako je najavljeno na medijskoj konferenciji u vukovarskoj vojarni u četvrtak, uručiti predsjednik Ivo Josipović, ministar obrane Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general pukovnik Drago Lovrić.

'Već tradicionalno obilježavamo završetak izobrazbe polaznika hrvatskih vojnih učilišta, kao krunu školovanja i početak vojne karijere, a za neke i mogućnost za nastavak izobrazbe, u Vukovaru, što ima svoju simboliku', pojasnio je brigadni general Slaven Zdilar, zamjenik ravnatelja HVU Petar Zrinski i zapovjednik Ratne škole Ban Josip Jelačić. Uz završetak vojne izobrazbe u Vukovaru zanimljiv je i podatak kako časnici i dočasnici nastavu počinju u drugom hrvatskom simbolu – Kninu.

Na svim razinama izobrazbe u protekloj školskoj godini kroz HVU je prošlo 379 polaznika, od čega 86 žena i 15 polaznika iz stranih oružanih snaga, odnosno BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Svi će oni, uoči promocije, u svečanom mimohodu proći i središtem Vukovara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još