Hrvatska PRAŽNJENJE POSTROJENJA

Ina pali baklju, očekuje se dim iznad Siska

U sisačkoj rafineriji, u kojoj je u ponedjeljak buknuo požar, večeras će se na postrojenju KP-4 upaliti rafinerijska baklja i početi s parenjem Koking postrojenja radi potpunog pražnjenja postrojenja i pripreme za sanaciju, izvijestila je Ina, dodavši da se očekuje pojava crnog dima, odnosno moguć je utjecaj na okoliš

'U 21 sat na postrojenju KP-4 upalit će se rafinerijska baklja. Po uspostavi stabilnog rada baklje pristupit će se parenju Koking postrojenja sa svim pripadajućim sekcijama, a s ciljem potpunog pražnjenja postrojenja i priprema za obavljanje sanacijskih radova', navodi se u priopćenju i dodaje da se tijekom tih aktivnosti, koje su preduvjet za sanaciju terena, očekuje pojava crnog dima, odnosno moguć je utjecaj na okoliš.

Prilikom gašenja požara u sisačkoj rafineriji, kako je izvijestila policija, ozlijeđena su šestorica vatrogasaca - jedan teško, kojemu život nije u opasnosti, a petorica lakše. Riječ je o opeklinama prvoga i drugog stupnja.

Požar koji je buknuo 20. lipnja oko 10.30 sati ugašen je poslije 14 sati. Oblak gustog dima bio je visok i do 200 metara, a po svjedočenju građana, odjeknulo je više eksplozija. Požar je gasilo više od 130 vatrogasaca i 60 vozila. Neki Siščani čije su kuće uz pogon gdje je buknuo požar nakratko su bili evakuirani zbog dima i straha od širenja požara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još