KOSOR O INA-I I MITU

Vlada će tražiti sastanak s DORH-om

21.06.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor izjavila je danas u Kapincima kod Virovitice, gdje je otvorila radove na natapnom sustavu, da vlada osnažuje državno odvjetništvo i Uskok u borbi protiv korupcije, ali nije željela komentirati naslovnice današnjih dnevnih novina u kojima je bivši premijer Ivo Sanader optužen da je uzeo 10 milijuna eura mita za prodaju Ininih upravljačkih prava

Rekla je da ne može komentirati ono što pišu novine te da bi novinari o tome trebali pitati državno odvjetništvo ili osobe koje se spominju na naslovnicama.

'Mogu reći da vlada i dalje čvrsto stoji u velikom projektu osnaživanja državnih institucija kao što su Državno odvjetništvo i Uskok da rade svoj posao u borbi protiv korupcije i kriminala', rekla je Kosor. Dodala je da će vlada na temelju indicija o kojima možemo čitati u medijima uskoro zatražiti sastanak s državnim odvjetništvom kako bi se odlučili za neke nove korake u čuvanju hrvatskih državnih interesa.

Upitana je li točno da je vlada inzistirala na isplati dobiti Ininim dioničarima umjesto na ulaganju u sisačku rafineriju, Kosor je rekla da ne želi komentirati 'insinuacije i laži koje je jučer izgovorila jedna osoba'.

'Svi koji nešto takvo govore morali bi više znati o vlasništvu Ine i o tome tko je prodao 25 posto plus 1 dionicu Ine, što je temelj svega', zaključila je Kosor