AKO BANDIĆ POSLUŠA MINISTARSTVO

Cijena vrtića neće se mijenjati

21.06.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Ministarstvo financija danas je donijelo konačnu odluku i završilo zagrebačku političku trakavicu o cijenama vrtića u glavnom gradu. Model plaćanja neće se mijenjati te bi cijene trebale ostati kako što su i do sada bile: 200 kuna jaslice i 400 kuna vrtić

Ministarstvo financija danas se pozitivno očitovalo o Odluci Gradske skupštine Grada Zagreba o ostvarivanju prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba.

'Nakon što su, sva tri, nadležna ministarstva utvrdila da je Odluka Gradske skupštine Grada Zagreba, prema kojoj se cijene vrtića ne mijenjaju, zakonita, očekujemo da će i gradonačelnik, kao legalist, postupiti sukladno toj odluci i napokon prestati osporavati pravo Skupštine na određivanje cijene vrtića u gradu', kaže u dopisu Bandićeva oporba okupljena oko SDP-a.

Podsjetimo, Bandić je imao u planu cijenu vrtića, koja je u Zagrebu među najnižima u Hrvatskoj, obračunavati po dohodovnom ključu; tko više ima, više plaća. Tako bi neki roditelji imali besplatnu predškolsku skrb za svoju djecu, a maksimalan iznos za vrtić bio bi dvije tisuće kuna mjesečno.

Zastupnici Gradske skupštine usprotivili su se tome, iako su u proračun Grada za ovu godinu uvrštena sredstva Bandićeve metode obračunavanja cijene vrtića. Kada se krajem 2010. o tom istom proračunu glasovalo, većina zastupnika dignula je ruku i glasala 'za'.

Bandićeve reakcije još nema.