PRVI IZBOR ZA NOVU FUNKCIJU

Tko su kandidati za šefa uprave HRT-a?

21.06.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Na zajedničkoj sjednici Programskog vijeća HRT-a i nadzornog odbora otvorene su ponude prvog natječaja za predsjednika uprave HRT-a. Od sedmorice prijavljenih, petorica su ušla u konkurenciju

Natječaj za predsjednika uprave HRT-a provodi se prvi put prema novom Zakonu o HRT-u. Novi čelnik uprave zamijenit će funkciju ravnatelja HRT-a. Svoje ponude su poslali Miodrag Radić iz Rijeke, Mate Pavković iz

Zagreba, Ivan Vrkić iz Osijeka, Branko Debeljak iz Samobora, Viktor Kružičević iz Splita, trenutni v. d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac i Dušan Radić iz Zagreba.

Miodrag Radić nije poslao potpunu dokumentaciju, a Viktor Kružičević nije imao potrebne kvalifikacije odnosno diplomu za visoku stručnu spremu, tako da je za ponedjeljak kada će se održati posljednji krug natječaja ostalo samo pet kandidata.

U prvi krug intervjua s članovima Programskog vijeća ulaze Mate Pavković, nekadašnji ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Ivan Vrkić, direktor HRT-a od 1998. do 2000, Branko Debeljak, magistar dramaturgije zaposlen na HTV-u, privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac, i Dušan Radić, v. d. glavnog urednika programa Hrvatskog radija.

Predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić-Rotar rekla je da ne želi ništa spekulirati, ali se nada da će natječaj uspjeti te da će HRT slijedeći tjedan dobiti predsjednika uprave.

Programsko vijeće je na ranijoj sjednici raspravljalo i o ljetnoj programskoj shemi HTV-a. Prihvaćeno je izvješće povjerenika o pritužbama i prijedlozima korisnika HRT-a između dvije sjednice.