ŠEF HSP-A NE ODUSTAJE

Kerum prijavljen DORH-u i tužen za klevetu

21.06.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović predao je Državnom odvjetništvu dokumentaciju koja, kako tvrdi, dokazuje da je splitski gradonačelnik Željko Kerum za svoj račun 'oprao' preko 12 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Tomasović ne odustaje od svojih tvrdnji da je Kerum tvrtki 'Elanija' nepotrebno platio milijunske iznose za zemljišta i jedan poslovni prostor, da bi ona potom kupila njegovu 'vilu Rosina' na Bačvicama

'Uz dokumentaciju ću priložiti i naše mišljenje o cijelom slučaju, a na Odvjetništvu je da donese konačnu odluku', kazao nam je Tomasović. Na gradonačelnikovu konferenciju za novinare na kojoj ga je prozvao 'luđakom i bolesnikom', kaže, smijao se cijeli dan.

'Je li to reakcija čovjeka koji je potpuno čist? Ponaša se kao da ga je Sotona ujela za srce! Dakako da ću ga tužiti za klevetu', kaže Tomasović. Ne brine ga ni Kerumova tvrdnja da je 'uzurpirao HSP, časnu hrvatsku stranku', jer je sličnim metodama splitski gradonačelnik već pokušavao utjecati na situaciju u drugim strankama poput HDZ-a i SDP-a.

'O optužbama da sam uzimao nekakve provizije ne želim ni govoriti, očito je da baš Kerum najbolje zna kako sistem provizija funkcionira', kaže Tomasović. Vjeruje da je zbog bolesti jednog vijećnika Hrvatske građanske stranke splitska vlast izgubila većinu u Gradskom vijeću te da će gradonačelniku biti vrlo teško 'kupiti' još jednog oporbenog vijećnika.

'Nakon svega, mislim da će to biti gotovo nemoguće. U svakom slučaju, cijena će biti jako velika - više neće biti dovoljne dvije ili tri Svagušine krafne, sada će ih trebati cijeli šleper', kaže šef HSP-a.