ODGOVOR NA OPTUŽBE

Kerum izvan kontrole: Ja sam radnička klasa!

20.06.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ponovno je priredio svoj šou: nakon optužbi iz HSP-a da je preko poduzetnice Marine Wallner 'oprao' 12 milijuna kuna iz gradskog proračuna potpuno je izgubio kontrolu

Sazvao je novinare, pojavio se ležerno odjeven i sa šiltericom na glavi, pa stao rigati vatru: 'Optužbe, insinuacije i prozivke tog tipa, čije ime ne želim ni spomenuti, su gnjusne i gadljive. Nakon ovoga netko mora ići u

zatvor - ili onaj tko je optužbe izrekao ili onaj kojemu se dokaže da je napravio nešto protuzakonito. Pa ne može država biti bespravna! Otkad smo došli na vlast nismo ni ručali na teret grada, naježio sam se kad sam na radiju čuo da se spominje krađa! Ma to je, jad, bijeda, kukavelj! Ja zapošljavam ljude i cijeli život darujem, a takvi tipovi samo uzimaju!' žestio se Kerum.

Na konferenciju za novinare dovukao je sve najbliže suradnike, pa čak i odvjetnika, no o konkretnih 12 milijuna kuna nisu previše govorili. Tek, kažu, sve je čisto, novac je isplaćen na osnovi protokola koji je potpisao bivši gradonačelnik Ivan Kuret. S Marinom Wallner kompenziralo se, ona je izgradila ceste oko svojih novih zgrada i time platila dio komunalnog doprinosa.

Šefa splitskog HSP-a Hrvoja Tomasovića Kerum jednostavno ne može smisliti: tvrdi da on ne predstavlja ovu 'časnu hrvatsku stranku'.

'To je bolesna osoba koja je uzurpirala HSP, nadam se da će je poslati na liječenje! Bio je u Nadzornom odboru Županijskih ljekarni i uzimao proviziju za svaki posao, a kada smo mu to onemogućili okrenuo je ploču! Eto, i ja njega prijavljujem! Ne znam ni kako je došao u ovaj grad, to je trulež! Zalizao je kosu i svi ga se boje', kaže splitski gradonačelnik. Ako je Tomasović u rangu Keruma, onda bi Kerum sam sebe usporedio s - predsjednikom SAD-a.

'Ovo je kao da ja optužim Obamu za nešto, pa postanem glavna faca, a Obama stoji sa strane i brani se!' U Hrvatskoj je, tvrdi Kerum, 'otišlo sve naopako', pa je apelirao na novinare da 'pišu objektivno':

'Vi ste često mislili da sam protiv vas, ma ja sam s vama, mi smo radnička klasa! Budite objektivni i nemojte pisati ono što vam kaže Nino Pavić, najveća štetočina hrvatskog društva! Dobio je Slobodnu Dalmaciju besplatno, a još su mu i skinuli PDV na novine. Evo, na ovu vodu plaćamo 23 posto, a na novine deset posto! Ovo je bespravna država!' uzrujao se splitski gradonačelnik.