Hrvatska VELIK USPJEH U SAD-U

Hrvatske inovacije pokupile 12 odličja

Na upravo završenoj 26. izložbi inovacija i novih proizvoda - INPEX u američkom gradu Pittsburghu, devet hrvatskih inovacija nagrađeno je s ukupno 12 odličja, priopćeno je danas iz Hrvatskog saveza inovatora (HSN)

Hrvatske su inovacije nagrađene u konkurenciji 1500 izložaka iz SAD i 15 država iz cijelog svijeta. S obzirom da je ukupno dodijeljeno oko 100 odličja jasno je o kakvom je hrvatskom uspjehu riječ, istaknula je predsjednica Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedišić dipl.ing.

Najbolji hrvatski izlagači bili su prof. dr. Vilko Žiljak i doc. dr. Klaudio Pap sa Sigurnosnim sustavom portreta s dualnim svojstvima, koji je proglašen najboljom europskom inovacijom i nagrađen s dvjema zlatnim medaljama.

'Osobito smo ponosni na izniman uspjeh učenika Željezničke tehničke škole u Zagrebu, Mateja Bošnjaka, čiji je automatizirani stalak za note izabran za najbolju inovaciju mladih, pobjednika dana mladih inovatora, pa je dobio novčanju nagradu organizatora u iznosu od 1.500 USD', ističe u priopćenju predsjednica HSN-a.

Vjekoslav Majetić, DOK-ING Zagreb je za Rudarski buldožer ULP dozer nagrađen zlatnim odličjem kao i Slobodan Rajić za Uređaj za uklanjanje dlaka RS1, Tomislav Bronzin za Conference@net i Lucijan Fajs za Helikoidnu jednovojnu barijeru.

Zlatnim medaljama organizatora izložbe na preporuku međunarodnog ocjenjivačkog suda nagrađeni su student fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Bojan Ciglenečki za EKO-CLEAN i riječani David Dodaj za e-dosje i Stipan Orčić za Zavjesu s grijačima i rashladom.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i predstavnica Ljerka Nežić, nagrađeni su medaljom grada Pittsburgha za dugogodišnji doprinos uspjesima hrvatskih inovatora na INPEX-u.

Najveća je vrijednost INPEX-a, neposredan susret inovatora i poslovnih ljudi te mogućnosti za komercijalizaciju inovacija u cijelom svijetu, navodi predsjednica Hrvatskog saveza inovatora.

Naime, organizatori su izlagačima osigurali najveći poslovni posjet do sada. Hrvatski su izlagači privukli velik interes poslovnih izlagača, a to se osobito odnosi na višestruko nagrađeni Sigurnosni sustav portreta s dualnim svojstvima i Conference@net.

Voditelji izaslanstva Hrvatskog saveza inovatora predstavili su i 36. hrvatski salon inovacija INOVA i izložbu 'Budi Uzor', koja se u povodu 40. obljetnice naše najstarije nacionalne izložbe inovacija održava u Zagrebu u studenom.

Hrvatski nastup na INPEX-u su i ove godine organizirali Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Savez inovatora Primorsko-goranske županije uz potporu, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i zagrebačkog gradonačelnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još