SLAB INTERES

Otkazan prvi let Chicago-Zagreb

18.06.2011 u 09:20

Bionic
Reading

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, otkazala je prvi izravni let na liniji Chicago-Zagreb-Beograd predviđen za danas, rečeno je Hini u subotu u Zračnoj luci Zagreb

Zrakoplov je trebao poletjeti u petak navečer po mjesnom vremenu iz zračne luke Rockford u Michiganu i sletjeti u subotu u Zagreb u 13.40 sati, te u Beograd u 16 sati. Povratak je bio predviđen za nedjelju. U zagrebačkoj zračnoj luci jutros su dobili kratku informaciju da je let otkazan, bez ikakva obrazloženja. Pretpostavlja se da je razlog slab interes putnika.

Air Plus svojim je korisnicima ponudio jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd, što bi bili prvi izravni letovi iz SAD-a za Hrvatsku nakon 20 godina. Tvrtka je za letove namjeravala koristiti zrakoplove Boeing 767s (235 putničkih mjesta) u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Air Plus i Air Swift dobili su dopuštenje za održavanje linije Chicago-Zagreb-Beograd i natrag od 17. lipnja do 29. prosinca. Zasad je otkazan samo ovaj inauguralni let i nije poznato što će biti s linijom u budućnosti.