VOKAL OPĆE OPASNOSTI

Galić kandidat za gradonačelnika Županje

16.03.2009 u 12:19

Bionic
Reading

HDSSB će na predstojećim lokalnim izborima kandidirati Peru Galića (39), vokala 'Opće opasnosti' za gradonačelnika Županje

Ni jedna vijest iz stranačkog života nije, u moru županjskih političkih odluka, pokrenula toliku lavinu priča kao ova, piše Glas Slavonije

'Da, istina je, Pero Galić bit će naš kandidat za gradonačelnika Županje. Željeli smo to službeno objaviti, no čini se kako je Pero toliko omiljen da se sve pročulo odmah - kazao je Ivica Staničić.

Odluku da upravo Pero Galić bude kandidat za gradonačelnika Staničić obrazlaže protupitanjem: “A zašto da ne? Zar upravo Pero nije svojim glasom, svojom glazbenom karijerom, svojim gostovanjima diljem zemlje, pronio najljepši glas o svojoj županji?”

Staničić dodaje da ima onih koji kažu kako je teško uspjeti nekome tko pripada tzv. srednjem sloju, radničkoj obitelji. "Ali, Pero je Pero, i vrijeme je da Županjci počnu razmišljati tko im može pomoći, tko može svoj grad voditi u boljitak", ističu u HDSSB-u.

Upravo tako proteklih nekoliko dana govorili su i brojni građani čuvši da će Pero Galić biti kandidat za gradonačelnika. Županjski političari, pak, takve vijesti dočekali su s osmijehom, govoreći kako za vođenje grada treba iskustva u političkim vodama, koje Pero kao glazbenik nema. "Upravo zbog toga što je dobar i pošten, što nema mrlja iza sebe, što živi običnim, obiteljskim, nadasve poštenim životom, zato će biti naš kandidat", poručuju iz županjske podružnice HDSSB-a.