Hrvatska 'ISPRIKA' ADALBERTA REBIĆA

'Nedokučiva je stvarnost spolnosti!'

Adalbert Rebić, katolički teolog koji je ovih dana šokirao javnost izjavom prema kojoj su sudionici splitske povorke ponosa 'dobili što su zaslužili', pokušao je spasiti obraz eufemističnom 'isprikom' koju je objavio Jutarnji list

Rebić ne demantira da je rekao da su sudionici Split Pridea 'dobili što su zaslužili' kad su ih homofobni divljaci zasuli kamenjem, ali tvrdi da je 'ta izjava istrgnuta iz konteksta'.

Teolog se eufemistički ispričao 'svima onima koje je povrijedio svojim riječima', pa pojasnio da je jednostavno širio kršćanski nauk.

'Oprostite svi vi koji ste ovim riječima povrijeđeni. Nisam vas ni u kojem slučaju želio povrijediti. Ali, dopustite mi da ja kao teolog i filozof izrazim kršćanski nauk (a to je i nauk judaizma i islama) prema kojemu homoseksualizam nije normalna ili čak pozitivna stvar, na koju netko može biti ponosan', kazao je Rebić u svom 'pismu isprike' objavljenom u Jutarnjem listu.

Čovjek kojeg se u javnosti i dalje predstavlja kao 'uglednog teologa', iako nije ni biolog ni seksolog, za shodno je našao i izreći svoje 'stručno' mišljenje o ljudskoj spolnosti: 'Nedokučiva je stvarnost spolnosti. Ona je veliko otajstvo, kao što je veliko otajstvo ljubav između dvoje ljudi. Kao teolog vidim ostvarenje te ljubavi između muškarca i žene. Ne mogu drukčije gledati na stvari.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još