Hrvatska GRADONAČELNIK BANDIĆ

'Zagrepčani, budite kulturni domaćini Gay Pridea'

Uoči zagrebačkoga gay pridea najavljena za subotu, 18. lipnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u priopćenju istaknuo kako očekuje da će zagrebački gay pride proteći u najboljem redu, dodajući kako je 'Zagreb otvoren grad, grad multikulturalnosti, nenasilja, tolerancije, poštivanja svih općeprihvaćenih ljudskih vrijednosti, grad koji poštuje različitosti'

'Kao gradonačelnik, punih se jedanaest godina zalažem za razvoj tolerancije, poštovanje drugih i drukčijih te pravo na slobodu izbora u našem gradu', navodi Bandić.

'Iako smo i sami prošli mukotrpan put oko osvješćivanja, edukacije i razvoja tolerancije, drago mi je da smo u tome uspjeli i da Zagreb može biti primjer u regiji. Međutim, na tome ne smijemo stati. Pozvani smo svakodnevno dokazivati svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa - ako hoćete - i kršćansku dobrotu. Samo tako ovaj grad može biti mjesto ugodnijega i sretnijeg življenja te destinacija koju će inozemni gosti rado posjećivati', navodi Bandić.

Zaželio je dobrodošlicu svima koji na tu manifestaciju dolaze iz drugih hrvatskih gradova i inozemstva, a Zagrepčanke i Zagrepčane pozvao da budu kulturni domaćini, kakvima su se pokazali bezbroj puta. 'Čak i ako se ne slažemo s porukama skupa, dopustimo drugima da iznesu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava', poručio je Bandić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još