GRADONAČELNIK BANDIĆ

'Zagrepčani, budite kulturni domaćini Gay Pridea'

16.06.2011 u 18:24

Bionic
Reading

Uoči zagrebačkoga gay pridea najavljena za subotu, 18. lipnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u priopćenju istaknuo kako očekuje da će zagrebački gay pride proteći u najboljem redu, dodajući kako je 'Zagreb otvoren grad, grad multikulturalnosti, nenasilja, tolerancije, poštivanja svih općeprihvaćenih ljudskih vrijednosti, grad koji poštuje različitosti'

'Kao gradonačelnik, punih se jedanaest godina zalažem za razvoj tolerancije, poštovanje drugih i drukčijih te pravo na slobodu izbora u našem gradu', navodi Bandić.

'Iako smo i sami prošli mukotrpan put oko osvješćivanja, edukacije i razvoja tolerancije, drago mi je da smo u tomeuspjeli i da Zagreb može biti primjer u regiji. Međutim, na tome nesmijemo stati. Pozvani smo svakodnevno dokazivati svoju otvorenost,širinu, ljudskost i toleranciju, pa - ako hoćete - i kršćansku dobrotu.Samo tako ovaj grad može biti mjesto ugodnijega i sretnijeg življenjate destinacija koju će inozemni gosti rado posjećivati', navodi Bandić.

Zaželioje dobrodošlicu svima koji na tu manifestaciju dolaze iz drugihhrvatskih gradova i inozemstva, a Zagrepčanke i Zagrepčane pozvao dabudu kulturni domaćini, kakvima su se pokazali bezbroj puta. 'Čak i ako se ne slažemo s porukama skupa, dopustimo drugima da iznesu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava', poručio je Bandić.