Hrvatska KARAMARKO NE OČEKUJE NEREDE

Policija je spremna za subotnji ZG pride

Nakon subotnje gay povorke u Splitu koja je završila neredima, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko svoje je ljude spremio za gay pride koji se za dva dana održava u Zagrebu. Karamarko je optimističan da nereda neće biti, no, sudeći prema njegovim riječima, zadnje finese se još dogovaraju

Ministar Karamarko uvjeren je da će policija posao osiguranja gay povorke u Zagrebu odraditi profesionalno i kvalitetno te da će sve proći u najboljem redu.

'Ne očekujem nerede. Nadam se da neće biti nereda. Što se tiče policije bit će dovoljan broj naših ljudi, bit će dobra organizacija. Moramo s organizatorima dogovoriti trasu gdje će se kretati i mislim da će sve biti u redu. Moramo svi skupa biti optimisti i na neki način, možda smo svi trebali naučiti nešto iz splitskog slučaja, i pod tim mislim na ove druge segmente, a ne policiju', kazao je Karamarko.

Ovu subotu ministar se neće pojaviti na gay prideu jer 'jedva čeka da dođu subota i nedjelja i da se posveti nekim drugim stvarima'.

Na pitanje bi li se i inače odazvao, Karamarko je kratko odgovorio da ne bi. 'Podržavam svačija prava i slobode i na seksualnu orijentaciju. Apsolutno sam za to i njihovo pravo da to izražavaju poštujem. Na kraju, rekao bih i da moje ministarstvo jako dobro surađuje s tom populacijom. Mi smo sad u šestom mjesecu imali i niz predavanja za naše tečajce i senzibiliziramo naše ljude za jedan suživot i snošljivost koja je potrebna', zaključio je Karamarko.

Novinari su ga pitali i ima li novosti u potrazi za nestalom Antonijom Bilić. 'Ne, nažalost još uvijek ne. Ili barem do mene još nisu došle informacije jer sam cijeli dan u Vladi. Imamo dosta kontakata s građanima i koristim priliku da se zahvalim građanima i da ih zamolim za daljnju suradnju', rekao je Karamarko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još