KONAČNA POTVRDA

Karamarko lagao o istrazi protiv Linića po nalogu DORH-a

15.06.2011 u 14:22

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci očitovalo se priopćenjem o anonimnoj prijavi u kojoj se bivšeg riječkog gradonačelnika Slavka Linića tereti za ratno profiterstvo. Tvrdi da policiji nije dan zahtjev za kriminalističkim istraživanjem povodom anonimne predstavke vezane za nestanak 830.000 DEM-a iz Kriznog štaba Općine Rijeka

'Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je Policijska uprava primorsko-goranska u prilogu posebnog izvješća iz 1. veljače 2011. dostavila anonimnu predstavku vezanu za nestanak 830.000 DEM-a iz Kriznog štaba

Općine Rijeka. Nakon primitka posebnog izvješća i uvida u anonimnu predstavku Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je zaključilo da nema osnove za zahtijevanje provođenja izvida, slijedom čega je obavijestilo Policijsku upravu primorsko-goransku da je anonimnu predstavku potrebno razmotriti i, ako se to ocjenjuje opravdanim, postupiti po članku 3. stavak 1. točka 3., 4. i 5. i članka 64. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima', stoji u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno, navodi se, radi točnog informiranja javnosti, pa sada javnost i službeno zna da Tomislav Karamarko nije govorio istinu kada je tvrdio da je MUP zaprimio anonimnu prijavu po nalogu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Slavko Linić javno je posumnjao da je anonimnu prijavu protiv njega napisao ravnatelj policije Oliver Grbić, a ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarkaredovito naziva 'špijunčinom'.

'Kaznenog postupka nema, a u policiji postoje radnje temeljem kojih se ne može pozivati na obavijesni razgovor. To pokazuje koliko je hrvatska policija u rukama neodgovornih ljudi i da zloupotrebljavaju svoj položaj. Toliko su u tome zabrazdili da pokušavaju Državnom odvjetništvu podvaliti da su oni pokrenuli postupak i to je tragedija hrvatske stvarnosti. Oliver Grbić i Tomislav Karamarko su opasni ljudi. Tragedija je i da glasnogovornik policije Krunoslav Borovec vara hrvatski narod kada veli da su radili po nalogu Državnog odvjetništva', rekao je još prije mjesec dana Slavko Linić, a sada najavljuje i podizanje osobne tužbe.