Hrvatska SPLITSKI SCENARIJ?

HČSP poziva na anti-gay prosvjed, policija samo čeka

  • Autor: V.P.P.
  • 15.6.2011 13:16:39
  • 15.6.2011 12:44:04

Mladež HČSP-a, koja je prethodnih godina organizirala anti gay-pride u Zagrebu, ove godine prosvjed ne misli prijavljivati niti ga organizirati, no poziva sve građane da 'iskažu svoje nezadovoljstvo povodom prolaska parade nemorala i smrti'

Mladi HČSP-ovci tvrde da je do nemira u Splitu došlo upravo zato što nije bio organiziran anti-prosvjed jer, kako kažu, oni sami prijašnjih godina u Zagrebu organizirali redarsku službu koja se brinula da do nasilja ne dođe.

HČSP-ovskom logikom, ovog puta prosvjed neće prijaviti niti organizirati te prepuštaju policiji da 'sama radi svoj posao'. No u isto vrijeme pozivaju građane na prosvjede protiv gay pridea. Od glasnogovornice PU zagrebačke Jelene Bikić doznajemo da policija na to zasad ne može reagirati.

'Zakon o javnom okupljanju definira da se javnim smatra okupljanje više 20 osoba. Poziv je upućen, no mi ne znamo konkretno hoće li se to održati i hoće li biti više od 20 osoba da bismo mogli reagirati prema osobi koja je pozvala na okupljanje', rekla je Bikić te poručila da će policija reagirati na svakoga tko učini išta protivno zakonu.

No pojasnila je da se ne može ljude koji se okupe, iako skup nije prijavljen, strpati u maricu ako nisu učinili ništa. Dodaje da se prema Zakonu o javnom okupljanju skup mora prijaviti 48 sati prije planiranog održavanja.

Hoće li policija, nakon gorke splitske pilule, pojačati mjere osiguranja u Zagrebu, Bikić nam nije otkrila, no neslužbeno doznajemo da će policijsko osiguranje biti pojačano u odnosu na prošle godine, što zbog Splita što zbog najavljenog većeg broja sudionika Zagreb Pridea.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još