U PULI

Tri slučaja krivotvorenih novčanica od 1.000 kuna

14.06.2011 u 20:48

Bionic
Reading

Istarska policija izvijestila je danas da su na području Umaga i Labina otkrivena tri slučaja u kojima su u optjecaj stavljene krivotvorene novčanice po tisuću kuna

Najprije je jučer oko 14 sati službenica Fine dojavila da je u njezinoj poslovnici u Umagu primljena novčanica za koju se sumnja da je krivotvorena, a ubrzo je takva dojava stigla i od službenice banke u Trgovačkoj ulici u Umagu. Policijskim izvidima utvrđeno je da su dvije sporne novčanice stavili u promet muška i ženska osoba u dobi od 40 do 50 godina u subotu kasno poslijepodne. Tim su novčanicama platili kupljenu robu u prodavaonicama na području Umaga.

Posljednji slučaj krivotvorenih novčanica od 1.000 kuna u ponedjeljak navečer policijskoj postaji u Labinu prijavile su prodavačice koje su posumnjale da je novčanica kojom su im muškarac i žena platili kupljenu robu krivotvorena.

Policija je priopćila da će sve novčanice proslijediti na vještačenje u HNB te da intenzivno traga za osobama koje se dovode u vezu s raspačavanjem krivotvorenog novca.

S obzirom na to da se može očekivati da će se tijekom turističke sezone povećati broj takvih slučajeva, policija upozorava građane, posebice trgovce i pružatelje ugostiteljskih i turističkih usluga, da obrate pozornost na sumnjive novčanice te da, ako nisu sigurni jesu li ispravne, zapamte što više pojedinosti o onome tko ih je donio, izvijestila je danas policija.