Hrvatska SPLITSKI SDP-OVCI

'Zadovoljni smo jer je gay pride uspio'

Potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Vesna Perak, potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a Damir Krstinić te stranački tajnici Hrvoje Kolić i Sandra Mitrović-Nikšić, koji su sudjelovali na subotnjoj Paradi ponosa, izjavili su na današnjoj konferenciji za novinstvo u Splitu kako ne treba poistovjećivati sve ljude koji su se nalazili na rivi sa skupinom koja je napadala, vrijeđala i gađala sudionike parade te da ono što se dogodilo na dnu splitske Marmontove i na ostalim dijelovima kuda je kolona prolazila, nije djelo organizirane skupine

'Sve u svemu, zadovoljni smo jer je Pride uspio', ocijenila je Vesna Perak.

S izjavama splitskoga gradonačelnika SDP-ovci se nisu složili smatrajući kako je 'na takav način dao potporu svima onima koji su se nasilno ponašali, a nije istina da su svi negodovali'.

'Bilo je ljudi koji su nam mahali, pljeskali i pozdravljali nas. Žalosno je da je zbog izgrednika cijeli događaj u sjeni', dodao je Damir Krstinić. Kako su rekli Hrvoje Kolić i Sandra Mitrović-Nikšić, 'u koloni se osjećala ljubav i solidarnost'.

Splitski SDP-ovci vjeruju da će drugi gay pride biti drukčiji i bolji jer svatko ima pravo na slobodu izražavanja.

'To je bila mala šetnja, a velika za Split i za populaciju kao što je LGBT', zaključili su, dodavši kako su gotovo sigurni da bacanje kamena nije prekršajno, nego kazneno djelo.

Nasilje tijekom Povorke ponosa osudili su zagrebački Centar za ženske studije, Forum za slobodu odgoja i Kuća ljudskih prava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još