Hrvatska REAKCIJA IZ ZAGREB PRIDEA

'Samo u Hrvatskoj sindikati ne razumiju pravo na okupljanje'

  • Autor: O. I. N.
  • 13.6.2011 13:51:18
  • 13.6.2011 12:41:47

'Bijedno je da Sindikat državnih službenika ne razumije ustavno pravo građana na javno okupljanje. Ni policija, ni sindikat, ni lokalni šerifi ni vjerske vođe nemaju pravo sugerirati građanima gdje da se okupljaju', reagirao je na priopćenje Sindikata državnih službenika i namještenika Marko Jurčić, jedan od organizatora Zagreb Pridea iz centra za LGBT ravnopravnost

Nakon što su jutros iz Sindikata državnih službenika i namještenika priopćili da su organizatori Split Pridea sukrivci za incident jer su trebali odabrati neki više 'gay friendly' grad, Marko Jurčić u ime Zagreb Pridea komentira da je šokiran njihovom reakcijom.

'Hrvatska je jedina zemlja u Europi u kojoj sindikati ustaju protiv ustavnih prava građana na javno okupljanje. Nakon svega što su pretrpjeli ti ljudi u Splitu, sindikat s ovakvim priopćenjem, umjesto da pokaže solidarnost s LGBT osobama, gazi njihovo dostojanstvo', kazao je Jurčić za tportal.

Najavio je skorašnji susret s Predsjednikom i nekoliko stranih veleposlanika kako bi se požalili na način na koji se državni aparat, policija, ali sada i Sindikat državnih službenika odnose prema LGBT osobama. 'Split Pride je uspio, bez Rive on ne bi imao smisla, odlazak na Rivu je bio minimum. Pokazali smo Splićanima kako žive i koja je prava slika njihovog grada, ali i kako država funkcionira', zaključio je Jurčić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još