ĐAKIĆ NAPAO SDP U VIROVITICI

'Milanović je ostao nijem, a to ne doliči premijeru'

11.06.2011 u 18:32

Bionic
Reading

U Virovitici su danas dva događaja dala naslutiti da je počela prava predizborna kampanja: najprije SDP-ova konvencija, a potom reakcija s tiskovne konferencije HDZ-a Virovitičko podravske županije

'Jučer je, zbog zelenog svjetla Europske komisije za pristupanje Hrvatske u EU, bio povijesni dan za Hrvatsku, i ako netko i je zaslužan za to, onda su to ponajprije građani koji su podnijeli najveći teret svih tih reformi i harmonizacije', rekao je danas Zvonimir Mršić, SDP-ov saborski zastupnik na Konvenciji SDP-a Virovitičko-podravske županije u Virovitici.

Osvrćući se na jučerašnji dan, gotovo istom rečenicom kao Mršić svoj je govor počeo i šef SDP-a Zoran Milanovićte rekao da je članstvo u Europskoj uniji hrvatsko 'civilizacijsko i moralno pravo'.Dodao je da do kraja godine treba organizirati referendum te da on ne smije biti preblizu izborima i ne bi trebao biti prije njih. Govoreći o potrebnim reformama ukazao je na to da one moraju dolaziti iznutra, iz ljudskog uvjerenja, a ne pod pritiskom ili s uzdignutim prstom te da prava reforma tek predstoji.

U 14 sati, u prostorima stranke u Virovitici, uslijedila je tiskovna konferencija županijskoga HDZ-a. Njegov predsjednik Josip Đakić najprije je pohvalio rad Vlade i čestitao na postignutim rezultatima pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

'Možemo biti impresionirani potvrdom europskih uglednika da je Hrvatska ispunila sve preduvjete za ulazak u Europsku uniju, međutim, zabrinuti smo zbog naših političkih suparnika koji su ostali nijemi na ovako velik i povijesni događaj. Nisu spomenuli da najveću zaslugu pritom ima sadašnja vlada i da je borba protiv korupcije i kriminala bio jedan od značajnih faktora rada predsjednice Vlade', rekao je Đakić i dodao kako 'taj zaborav i prešućivanje stvarne istine zasigurno ne doliči jednom političaru koji želi biti premijer Hrvatske'.