DRUGI ZAPOVJEDNIK HRM-A

Umro admiral Vid Stipetić

10.06.2011 u 19:39

Bionic
Reading

Admiral Vid Stipetić, veteran Domovinskog rata i drugi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) umro je jutros u 74. godini, izvijestilo je Ministarstvo obrane, izražavajući sućut njegovoj obitelji.

Admiral Vid Stipetić rođen je 1937. u Ogulinu. Bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik Oružanih snaga RH od 1991. Iskustvom i znanjem dao je značajan doprinos formiranju i stvaranju HRM-a, a posljednju dužnost, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice obnašao je do 2002., kada je umirovljen.

Za osobni doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata odlikovan je Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog pletera, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicama Domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti te medaljom Oluja.

Sućut obitelji admirala Vida Stipetića uputio je ministar obrane Davor Božinović. 'Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom odlasku admirala Vida Stipetića. U ovom teškom trenutku želim vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga izraziti najdublju sućut zbog odlaska vašeg supruga i oca, našeg admirala Vida Stipetića', stoji u sućuti ministra.

'Svi koji su imali čast poznavati admirala, osobito oni koje je kao zapovjednik vodio, znaju koliko je znanja, iskustva i osobne požrtvovnosti ugradio u Hrvatsku ratnu mornaricu. Na tome smo mu neizmjerno zahvalni. Iako u ovom trenutku ne postoje riječi koje bi ublažile vašu bol, znajte da su u ovom trenutku, uz vas, svi pripadnici velike Vidove obitelji – obitelji Ministarstva obrane i njegovih Oružanih snaga', stoji u brzojavu ministra Božinovića.