PREDIZBORNA KAMPANJA

Pusić i Glavaš osvanuli kao Seka i Braco

15.03.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Osječka koalicija HDZ-a, HSP-a i HSU-a održala je danas konferenciju za novinare pod nazivom 'Osječka vruća čokolada' na kojoj su ocijenili da koalicija HDSSB-a i HNS-a može biti 'tempirana bomba koja će uzdrmati političku stabilnost u Osijeku'

Slučajno ili ne, u subotu navečer na ulazu u trgovački centar u osječkom naselju Sjenjak pojavili su se plakati Seka i Braco koji podsjećaju na poznatu čokoladu, a aludiraju na koaliciju Glavaševa HDSSB-a i HNS-a za predstojeće lokalne izbore u Osijeku. Na plakatu su naravno karikature Vesne Pusić i Branimira Glavaša.

Po riječima predsjednika HSP-a Ante Đapića, koalicija HDSSB-HNS rezultat je dogovora na ručku u Tikvešu tijekom prošlotjednog boravka predsjednika Stjepana Mesića u Osijeku. Đapić je ustvrdio kako se ne radi o mladim kadrovima (Bubalo i Vrdoljak), koji će unijeti svježinu u političku scenu kako se želi prikazati, nego da je glas za Bubala u svakom slučaju glas za Vesnu Pusić. Dogovorom u Tikvešu, ustvrdio je Đapić, Glavaš se obvezao podržati Radimira Čačića, predsjednika HNS-a, kao kandidata za budućega hrvatskog predsjednika.

'Siguran sam da Vesna Pusić u svojim izjavama da se protiv toj koaliciji radi to samo formalno, odnosno da 'fingira' ljutnju, a da ni Bubalo ni Vrdoljak neće povući ni jedan potez bez Vesne Pusić, Radimira Čačića i Branimira Glavaša. Sve je to legitimno pravo stranaka, no', kazao je Đapić, 'naša je dužnost izvijestiti građane Osijeka i biračko tijelo o čemu se zapravo radi.'

Dodao je kako zbog spomenutog dogovora nije bilo mjesta u protokolu predsjednika Mesića da se sastane s osječkim gradonačelnikom, ocijenivši to nekorektnim. Predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević rekao je kako je 'glas za Bubala zapravo glas za Vesnu Pusić i njezin poznati odnos prema Domovinskom ratu'.

O koaliciji HDZ-HSP-HSU koja funkcionira dva mjeseca, rekao je kako je to čvrsta koalicija koja jamči stabilnost i otvorenost prema Vladi Republike Hrvatske, resornim ministarstvima, a samim tim i jamac ostvarivanja niza projekata bitnih za Osijek. Kao posebnu dobru zajedničku akciju ocijenio je akciju Kupujmo osječko, a čiji je cilj ne samo osigurati jeftinije proizvode građanima, nego i sačuvati radna mjesta. Uprava ta akcija, kazao je Kovačević, najbolji je dar potrošačima za današnji Međunarodni dan potrošača.

HDSSB i HNS koalicijski sporazum potpisali su proteklog tjedna, prema kojem će kandidat za osječkog gradonačelnika biti sadašnji osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS), a jučer je objavljeno na konferenciji za novinare da je kandidat za dogradonačelnicu iz kvote HDSSB-a Danijela Lovoković, nestranački kandidat (bivša Vladina povjerenica za Grad Osijek).