U MREŽI KORUPCIJE

Čehoku mjesec dana istražnog zatvora

10.06.2011 u 18:05

Bionic
Reading

Sutkinja istrage na zagrebačkom Županijskom sudu Jadranka Mandušić odredila je mjesec dana istražnog zatvora Ivanu Čehoku, varaždinskom gradonačelniku, poduzetniku Davoru Patafti te Pataftinoj suradnici Narcisi Huljev

Oni su u petak ujutro saslušani u USKOK-u, nakon čega su odvedeni na zagrebački Županijski sud. Istražni zatvor određen im je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Spomenutu trojku USKOK sumnjiči za izvlačenje 29 milijuna kuna iz Varaždinskoga gradskoga proračuna. USKOK osim njih troje sumnjiči još dvije osobe, no za njih nije tražio određivanje istražnog zatvora.

Riječ je o Hrvoju Vojvodi, bivšemu varaždinskome gradonačelniku te Tomislavu Kezelji, direktoru komunalnog poduzeća Varkom. Petorku se sumnjiči da su tijekom proteklih godina za najmanje 29 milijuna kuna oštetili grad Varaždin jer su pogodovali u korist Pataftinih tvrtki T7 grupa i VIS. Kako se sumnja, prvo se radilo o zamjenama zemljišta, i to na način da je Čehok mijenjao vrijedna gradska zemljišta za ona u vlasništvu Pataftinih tvrtki.

Tim je zemljištima vrijednost bila umjetno napuhana odnosno krivotvorena. Sumnja se da je, primjerice, jedno takvo zemljište grad kupio da bi na njemu gradio POS-ove stanove te da je u tom slučaju vrijednost bila precijenjena za 15 milijuna kuna.