Hrvatska UOČI PARADE VISOKOG RIZIKA

Policija će potpuno blokirati splitsku Rivu

Splitska policija objavila je da će subotnju povorku Split Pride na ruti od Đardina do Prokurativa osiguravati najmanje 400 policajaca, dvostruko više od predviđenog broja sudionika povorke, a na ispomoć kolegama doći će i interventne jedinice iz nekoliko drugih policijskih uprava. Cijeli događaj bit će sniman brojnim kamerama, a u užem središtu grada moguća je i zabrana korištenja staklenih čaša

Načelnik Sektora policije PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić najavio je da će snage reda 'upravljati pješačkom zonom u centru grada', pa je moguće i ograničavanje kretanja Rivom, no tolerirat će se i eventualni 'protuprosvjed' ako ne bude nasilan.

'Svako okupljanje koje ne utječe na sigurnost skupa i ne šalje nasilne i netrpeljive poruke neće biti tretirano kao nasilan događaj. No ako se bilo što slično dogodi, budite sigurni da ćemo reagirati, najprije upozorenjem, a onda i privođenjem izgrednika. Sve ćemo napraviti da spriječimo nerede', najavio je Marendić.

Kako je splitska gay parada ocijenjena kao skup vrlo visokog rizika, u razgovorima s vlasnicima nekih kafića u gradu policija je čak preporučila i njihovo privremeno zatvaranje. U svakom slučaju, Split će sutra biti pod opsadom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još