JADRANKA KOSOR U EU ZANOSU

'Mi katkad, i kad napravimo nešto dobro, tražimo što je tu loše'

09.06.2011 u 18:38

Bionic
Reading

'Sutrašnji dan je sasvim sigurno velik i važan dan, mi u Vladi očekujemo potvrdu Komisije o tome da je Vlada RH obavila svoj posao u cjelini, da smo ga završili i dobro obavili na korist Hrvatske i u skladu s nastojanjima da postanemo 28. članica EU-a', rekla je premijerka Jadranka Kosor u izjavi novinarima nakon sjednice Vlade

Naime, povodom najava da će Europska komisija zemljama članicama EU-a sutra preporučiti završetak pregovora s Hrvatskom, uz ciljani datum ulaska u EU 1. srpnja 2013, Kosor je dodala da je važan i njezin sutrašnji susret s britanskim premijerom Davidom Cameronom: 'Vjerujem da će to također biti jedan važan trenutak na našem putu kako bismo postali 28. članica EU-a.'

Upitana o mogućem monitoringu Hrvatske do ulaska u EU za koji se zalaže, primjerice, Nizozemska, Kosor je rekla da je najvažnije raditi i dalje jer Hrvatsku očekuje još puno posla: 'Mi smo katkada, nažalost, skloni uvijek kad ostvarimo neki cilj i kad napravimo nešto dobro, kao što je ovaj trenutak, odmah pokušati pronaći nešto što baš nije dobro u svemu'.

Ponovila je da je 'Hrvatska i do sada kroz sva poglavlja koja je otvorila i zatvorila u pregovorima, njih 31, imala neprekidni nadzor svih tih poglavlja' te dodala: 'Dakle, kad zatvorimo, a vjerujem da će sutra potvrda Komisije biti u potpunosti u tom smislu da je Hrvatska završila svoj posao, mi ćemo i tako morati još raditi, i to dosta do samog potpisivanja pristupnog ugovora', dodala je Kosor.

'Ali sutrašnji dan je trenutak kad će Komisija reći: 'Hrvatska je svoje obavila, posao je ispunjen onako kako smo mi očekivali.' To je taj trenutak koji smo dugo, dugo čekali i, vjerujem, konačno dočekali', zaključila je Kosor i pozdravila ocjenu predsjednika Republike Ive Josipovića da je sutrašnji dan povijesni dan. Istaknula je da joj je 'jako drago da je predsjednik prepoznao sve napore koje je učinila Vlada'.