Hrvatska ĐAKIĆ NAJAVLJUJE TUŽBU

'Moja anonimka je protuuteg Linićevoj anonimki'

Nakon što je portal Virovitica.net objavio da je Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici podnesena kaznena prijava protiv HDZ-ovog Josipa Đakića zbog ratnog profiterstva, o svemu se oglasio i sam Đakić

Prema tvrdnjama portala Virovitica.net, anonimnu prijavu podnijela je grupa građana potpisana s 'Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije', a u prijavi se, osim Đakića, pojavljuju i imena bivšeg predsjednika općine Virovitica i predsjednika Kriznog štaba Ante Krište, tadašnjeg načelnika policijske postaje Antuna Trohe te člana Kriznog štaba Đure Dečaka.

Oni su, kako se tvrdi u prijavi, donijeli odluku da se provede akcija prikupljanja novca za kupnju oružja, iako tada potrebe za oružjem navodno nije bilo. Stoga anonimne građane zanima gdje je završio novac koji su uplaćivale radne organizacije s područja općine Virovitica.

'Na prijavu gledam s podsmijehom. Ja nemam nikakvog razloga da imam bilo kakvog straha. Tada nisam bio ni na kakvoj funkciji u općini Virovitica. Niti sam skupljao novac, niti sam prebivao na području općine Virovitica. Rođen sam u Pitomači, živio sam tamo, a ona je tada pripadala općini Đurđevac. Poslije formiranja županija, općina Pitomača je formirana kao novonastala općina i pripala je županiji Virovitičko-podravskoj. Tako da se vjerojatno netko zaigrao s mojim imenom, stavljajući me u kontekst tadašnjih ljudi koji upravljali i vodili općinu Virovitica, stavljajući mene kao političkog čimbenika danas da bi me oklevetali vjerojatno u cilju političke diskreditacije u predstojećoj kampanji', kazao je Đakić, dodavši da tada nije imao nikakvog utjecaja na Viroviticu.

Novinare je zanimalo i tko po njegovom mišljenju onda stoji iza anonimne prijave.

'Vjerojatno je to protuuteg Linićevoj anonimki pa mene žele staviti u taj kontekst ili zavrtjeti novu aferu. Angažirao sam odvjetnika pa ćemo vidjeti. Onaj koji piše nešto lažno, znači da lažno prijavljuje, pa ćemo toga potražiti preko onih koji su za to nadležni. Osobno ću tužiti onoga tko je to stavio na portal, a nije provjerio niti me zvao, niti me pitao imam li s tim nekakve veze', zaključio je Đakić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još