Hrvatska NIŠTA IH NE SMIJE IZNENADITI

Za vrijeme gay parade policija snima cijeli centar Splita

Je li policija obavila razgovor s vodstvom Mladeži Hrvatske čiste stranke prava, koja je ministra Tomislava Karamarka osobno obavijestila da 'ima informacije da se pripremaju neredi na subotnjoj gay paradi u Splitu', zasad još uvijek nije poznato. U MUP-u tvrde da se za subotnja događanja u Splitu ozbiljno pripremaju, a sve najave indicije o mogućim incidentima smatraju 'operativnim podacima'

'Poduzimamo brojne provjere, kontroliramo svaku objavljenu informaciju, sve upise na društvenim mrežama te plakate i grafite po gradu. Cilj je da se spriječe bilo kakvi izgredi', kazali su nam u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Povorka Split Pride jedini je službeno najavljeni javni skup koji će se održati 11. lipnja, a pretpostavlja se da će u njoj sudjelovati najviše dvije stotine sudionika. Grad je preplavljen pozivima, lecima i grafitima za 'hetero paradu', koja bi se trebala održati u isto vrijeme u centru grada, no nikakve službene najave ovog skupa zasad nema. Iz policije su stoga najavili i rigoroznu kontrolu svih događanja u centru grada.

'Sami skup i sva eventualna popratna događanja snimat će se s većim brojem kamera, kako bismo identificirali počinitelje bilo kakvih izgreda', najavili su u splitskoj policiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još