NEKAŽNJAVANJE ZLOČINA NAD HRVATIMA

Sačić će Brammertza prijaviti Vijeću sigurnosti

06.06.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je danas odluku glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi haašku optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj, 'sramotnom i duboko uvredljivom' te najavio kako će zbog toga prijaviti Brammertza Vijeću sigurnosti

Nazivajuću tu odluku 'međunarodno-pravnim skandalom', Sačić je na konferenciji za novinare kazao kako ona 'vrijeđa temeljna međunarodno-pravna načela među kojima i ono o nezastarijevanju ratnih zločina'.

Brammertz vrijeđa statut Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, ali i osjećaje obitelji žrtava koji su stradali od Mladićevih zločina, poručio je. Također ga, kako je kazao, čudi i 'podanički i šutljiv stav o tom pitanju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kao i Vlade'.

Naša politička elita posve je zakazala u zaštiti nacionalnih interesa, poručio je Sačić zapitavši se da li je to motivirano njihovom nespospobnošću ili podaništvom.

Suđenjem Ratku Mladiću samo za zločine u BiH doprinosi se, kako je rekao Sačić, 'reviziji novije hrvatske povijesti i tezi da je Hrvatska ista kao i njeni agresori Srbija, Crna Gora i JNA'.

Akcija za bolju Hrvatsku prijavit će Brammertza Vijeću sigurnosti zbog 'grubog kršenja elementarnih međunarodnopravnih načela o progonu ratnih zločina', najavio je Sačić.