O BLOKADI, KRIZI...

Sastanak Mesića i Sanadera u Banskim dvorima

13.03.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Nastavljajući praksu redovitih tjednih susreta, predsjednici države i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader sastali su se danas u Banskim dvorima

Razmotrili su izvješće ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića nakon nedavnog susreta s povjerenikom za proširenje Europske unije Ollijem Rehnom i slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom u Bruxellesu kako bi dogovorili način rješavanja bilateralnog spora i uklanjanje slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora EU.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader još su jednom potvrdili da rješenje ovoga problema mora biti utemeljeno na međunarodnom pravu, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću. Dvojica predsjednika razmotrili su i aktualnu situaciju vezanu uz svjetsku gospodarsku krizu i njezin odraz na Hrvatsku, pri čemu su razgovarali i o predstojećem rebalansu proračuna.

Tijekom sastanka bilo je i riječi o redovitim kadrovskim promjenama u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI). Budući da znatnom dijelu diplomatskog osoblja u pojedinim diplomatsko-konzularnim predstavništvima uskoro istječe ili je već istekao mandat, predsjednik Mesić i premijer Sanader započeli su konzultacije oko diplomatskih mjesta u MVPEI, stoji u priopćenju.