Hrvatska PRIVEDEN ZBOG UZNEMIRAVANJA

Mladić iz govornice: Skinut ću Papu!

Mladića sumnjiče za širenje lažnih i uznemirujućih glasina. Za prvog dana posjete Pape, privedeno je ukupno 28 osoba

'Skinut ću papu!', zaprijetio je B. B. (20) iz telefonske govornice pola sata nakon ponoći u petak u Zagrebu dežurnom policajcu na 192. Policijska ophodnja nije gubila vrijeme te su ga ubrzo našli na ulici u blizini govornice s koje je nazvao.

Mladić je uhićen i doveden u Jedinicu za zadržavanje i prepratu gdje je proveo noć. Nad njim je provedena kriminalistička obrada, a temeljem sudskog naloga pretražen je i stan na zagrebačkom Medvešćaku gdje živi. U stanu je policija našla i nekoliko grama marihuane. Uz kaznene prijave za širenje lažnih i uznemirujućih glasina te zlouporabu droge, osumnjičeni B. B. doveden je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Za prvog dana posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u subotu, policija je privela ukupno 28 osoba. Od toga je 24 bilo stranih državljana koji su u službene prostorije dovedeni zbog provjere zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj. Četvero hrvatskih državljana dovedeno je, pak, zbog utvrđivanja identiteta. Nakon obavljenih provjera sve osobe su puštene, izvijestila je zagrebačka policija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još