IZOSTALA CEREMONIJA

Nevrijeme pokvarilo Papin ispraćaj

05.06.2011 u 19:59

Bionic
Reading

Ceremonija oproštaja od pape Benedikta XVI. u Zračnoj luci Zagreb-Pleso ukinuta je zbog jakog nevremena. Papa se nalazio s pratnjom u hangaru u kojem inače stoji zrakoplov hrvatske vlade, gdje je improvizirana prigodna mala svečana zahvalnica visokome gostu

Papa je krenuo iz dvorišta Zagrebačke nadbiksupije i na ulicama grada Zagreba ga je pozdravilo mnogo ljudi. Kod zgrade NSB-a je prešao iz papamobila u brzo vozilo i produžio na Pleso pod vrlo jakim pljuskom.

Vjernici iz Velike Gorice su pjevali u autobusima jer je kiša bila izuzetno jaka.

Kolona vozila je došla do zrakoplova Croatia Airlinesa (koji će u zraku pratiti do izlaska iz hrvatskog zračnog prostora dva MIG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva) i moglo se vidjeli kardinala Josipa Bozanića kako ide oko aviona noseći sam svoj kišobran dok su se brzo ukrcavali članovi Papine pratnje i novinari akreditirani kod Tiskovna ureda Svete Stolice.

Neslužbeno saznajemo da je Papa u riječima zahvale predsjedniku Ivi Jospipoviću kazao da je oduševljen hrvatskim mladima, da je jako zadovoljan općim prijemom i organizacijom te da vjeruje u budućnost Hrvatske i svih njenih građana. Kardinal državni tajnik Svete Stolice Tarcisio Bertone i kardinal Josip Bozanić čekaju Papu pred vratima zrakoplova.

Papa se samo rukovao s visokim dužnosnicima iz crkvenog i političkog života, izletio iz limuzine i popeo se u avion, koji je poletio u 20.32 sati, što je oko 45 minuta kasnije nego što je bilo planirano. Na putu prema Rimu Papa prelazi zračni teritorij BiH što znači da šalje blagoslov predsjedništvu i građanima te države.

Oproštajne govore Svetog Oca i predsjednika RH Ive Josipovića možete pogledati OVDJE

Sve tekstove o posjeti pape Benedikta XVI možete pronaći OVDJE