HDZ-OVA SUNČANA GLAVAK:

'SDP-ova misija je kritika bez argumenata temeljena na poluinformacijama'

03.06.2011 u 18:05

Bionic
Reading

HDZ-ova saborska zastupnica Sunčana Glavak rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Čakovcu da se 'program gospodarskog oporavka provodi i daje rezultate', čime je reagirala na jučerašnje kritike SDP-ovih zastupnica Nadice Jelaš i Dragice Zgrebec

Glavak je istaknula da je o gospodarskom oporavku jučer u vladi govorila i premijerka Jadranka Kosor.

Usprkos pozitivnim rezultatima, SDP se drži svoje političke platforme, a to je kritika, istaknula je i dodala kako u SDP-u svoj antagonizam usmjeravaju prema predsjednici vlade, što, kako je rekla, pokazuje njihovu bezidejnost i apstinenciju političke konstruktivnosti. U prilog oporavku nacionalne ekonomije, Glavak je ponovila podatke: rast industrijske proizvodnje veći 2,7 posto, rast izvoza u travnju u odnosu prema istome mjesecu lani od 36,3 posto, a u odnosu prema ožujku ove godine 46,2 posto.

Govoreći o povećanoj financijskoj disciplini, Glavak je rekla da se vrijeme plaćanja obveza javnih poduzeća prepolovilo u posljednjih 12 mjeseci, a njihova dobit sa 754 milijuna kuna 2009. porasla je na dvije milijarde 2010 godine. U istom razdoblju gubitak javnih poduzeća smanjen je s 951 milijun kuna na 685 milijuna.

Glavak je zaključila da demokracija 'egzistira na borbi različitih mišljenja, no SDP-ova je jedina misija kritika bez argumenata temeljena na poluinformacijama'. Dodala je kako onaj tko hoće nešto učiniti nađe načina, a tko neće - nađe opravdanje ili kritizira. Poručila je oporbenjacima da kapital u sebi - ako ga imaju - usmjere prema društveno korisnom cilju, primjerice županijskim ili gradskim razinama.

Predsjednik HDZ-a Međimurske županije Vladimir Ivković rekao je o jučerašnjoj konferenciji za novinare Nadice Jelaš i Dragice Zgrebec da ga podsjećaju na pticu rugalicu koja iznosi nekakve statističke podatke poznate samo njima, a tako se ponašaju i u Županijskoj skupštini.