Hrvatska HAK SPREMAN

S praznicima stižu i gužve na cestama

  • Autor: tportal.hr
  • 3.6.2011 19:17:46
  • 3.6.2011 15:54:49

Tradicionalno spajanje blagdana, a krajem mjeseca u istome tjednu bit će obilježeni Dan antifašističke borbe (22. lipnja), Tijelovo (23. lipnja) i Dan Državnosti (25. lipnja), spremno dočekuju u Hrvatskom autoklubu

Uz podsjećanje kako u drugoj polovici lipnja počinje i glavna turistička sezona, a time i dolazak vozila sa stranim turistima, iz HAK-a upozoravaju na moguće gužve u prometu, posebice u dva produljena vikenda.

Gužve na naplatnim postajama

Iz HAK-a upozoravaju i na moguće gužve na prilaznim cestama većih gradova, posebice Zagreba, u vrijeme povratka s vikend-odmora na obali Jadrana ili smjene turista predstojećeg ljeta. Gužve se očekuju ispred naplatnih postaja Lučko i Ivanja Reka, na Krčkom mostu i riječkoj obilaznici te Istarskom ipsilonu, gdje su moguća i duža čekanja, pa se, npr. predlaže plaćanje cestarine na 'no-cash' blagajnama na Demerju, četiri kilometra prije Lučkog.

Prema njima, glavni udar očekuje se već u petak, 17. lipnja te upozoravaju na moguć dolazak desetaka tisuća vozila i, najprije, gužvu na slovenskoj strani granice, a potom i vožnju u kolonama, posebice na frekventnim autocestama: A1 (za srednji i južni Jadran), A6 (za Kvarner i Istru) i A3 (za Posavinu i Slavoniju). Gužve će vjerojatno nastati i na glavnim državnim cestama – Ličkoj i Jadranskoj magistrali te Istarskom ipsilonu.

Gužve se tako prvog vikenda nove turističke sezone očekuju i na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija i Rupa), te na prijelazima koji vode u BiH (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja), te na prijelazu Bajakovo prema Srbiji.

Zbog zabrane prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, koja u vrijeme turističke sezone vrijedi za svaku subotu (od četiri do 14 sati) te nedjelju (od 12 do 23 sata), ipak se na nekim važnijim državnim cestama očekuju manje gužve i protočnija vožnja.

Osim u dane vikenda, zabrana prometa 'teretnjacima' na snazi će biti i uoči Dana antifašističke borbe (21. lipnja – od 15 do 23 sata), na sam blagdan, 22. lipnja (od 14 do 23 sata) te u isto vrijeme i na Tijelovo, 23. lipnja, potom i u predvečerje Dana državnosti (24. lipnja – od 15 do 23 sata).

Ograničenja u prometu u danima vikenda za teretna vozila ostaju na snazi do 15. rujna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još