Hrvatska PROGOVORIO BERISLAV RONČEVIĆ:

'Očekujem da VNS ispita i moj slučaj'

Nakon što su izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca pokazale da se u Banskim dvorima raspravljalo o slučaju Kamioni te da su o njemu raspravljale osobe koje za to nisu bile nadležne, o svemu je odlučio progovoriti i nepravomoćno osuđeni za slučaj Kamioni, bivši ministar obrane Berislav Rončević

'Vrlo je neugodno iz medija saznati da se o jednom pravosudnom predmetu raspravljalo na mjestu gdje se ne smije raspravljati. Ako je točno ono što je Polančec napisao u svom pismu, bilo bi dobro da je o tome progovorio odmah kad je dobio ta saznanja. Meni ne treba ničija naglo probuđena savjest i definitivno mislim da je ovdje bilo puno nedopuštenih radnji', prokomentirao je za 'Dnevnik' Nove TV Rončević.

Bivši ministar obrane i aktualni saborski zastupnik smatra da bi VNS trebao raspravljati i o njegovom slučaju. 'Ne znam zašto bi se Vijeće bavilo Linićem, a ne bi se bavilo Rončevićem. Ako je već netko otvorio pitanje o ovakvim predmetima, onda kao građanin imam pravo na jednaki tretman kao i drugi kolega saborski zastupnik', kazao je Rončević.

Smatra da je vrijeme da se politika makne iz njegovog slučaja, za koji kaže da je politički.

'Ja ću vas podsjetiti na izjavu bivšeg ministra pravosuđa koju je dao drugi dan nakon otvaranja istrage kada je rekao da je optužnica protiv Rončevića pitanje hrvatske vjerodostojnosti i ulaska u Europsku uniju. Smatram da je na taj način vrlo grubo zlorabio svoju ovlast i neprimjereno pritiskao pravosuđe jer je u drugom danu istrage govorio optužnici na taj način vrlo jasno odredio daljnji tijek kretanja ovog predmeta', zaključio je Rončević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još