Hrvatska JOSIPOVIĆ SMIRUJE TENZIJE

'Po nekima smo se umalo potukli na sjednici VNS-a'

'Najvažniji zaključak sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost jest da sumnju u zlouporabu sustava trebamo raščistiti, ne ulazeći u to je li se dogodila ili nije. Građani moraju znati istinu, a za njom će se tragati onoliko dugo koliko bude trebalo. To se ne može ubrzati', izjavio je predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući jučerašnju sjednicu VNS-a

Nakon svečanosti obilježavanja 105. rođendana Hrvatskog autokluba (HAK), predsjednik Josipović je potvrdio da je 'rasprava na VNS-u bila iscrpna i dugotrajna te da su argumenti bili različiti', no i opovrgnuo medijske napise da je bilo povišenih tonova. 'Vidio sam danas u novinama različite izvještaje. Po nekima smo se umalo potukli, a po nekima smo jako dobro surađivali. Bio je to doista vrlo kvalitetan sastanak na kojem su se čula različita mišljenja, a posebice potvrda želje da se odlučno borimo protiv korupcije i organiziranog kriminala', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Ustvrdio je da oko 'zaključka da treba provjeriti sve činjenice i javnosti dati punu istinu nije bilo bitne razlike', ali i dodao da je 'možda bilo razlike u načinu na koji to uraditi'. 'Nekoliko institucija mora biti uključeno u to, jer je riječ o važnom pravnom, pa i političkom pitanju. U prvom redu, to je MUP koji treba provesti internu kontrolu i obaviti poslove koje treba. DORH-u ne možemo davati naloge - on će po službenoj dužnosti vidjeti što treba i treba li učiniti, jer svi imaju svoju ulogu u okviru svojih nadležnosti', dodao je Josipović, istaknuvši da je 'bitno da svi obave ono što im je zadatak'.

Prethodno je na svečanosti, kojom je obilježeno 105. godina od osnivanja Hrvatskog automobilnog kluba, preteče HAK-a, predsjednik Josipović dobio počasnu člansku iskaznicu te asocijacije vozača te dao svoj potpis na Deklaraciju o sigurnosti cestovnog prometa. Osim njega, tu deklaraciju su potpisali predsjednik HAK-a Ivo Bikić i čelni čovjek Hrvatskog auto-karting saveza Marijan Kostrenčić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još