RIJEČKI HDZ-OVCI PORUČILI

'Gospodine Obersnel, karneval je odavno prošao'

31.05.2011 u 13:52

Bionic
Reading

'Gospodine Obersnel, karneval je odavno prošao, skinite maske i dajte Riječanima istinu jer to je vaša dužnost', poručio je riječkom gradonačelniku s današnje konferencije za novinare HDZ-a Josip Borić

Borić se osvrnuo na nestanak njemačkih marki za kupnju oružja davne 1991. godine. Po njemu nije sporan odlazak novca iz gradskog proračuna, već njegov povratak.


'Dok bivši gradonačelnik Slavko Linić tvrdi da granitne ploče za popločenje riječkog Korza nemaju previše veze s povratkom novca, sadašnji gradonačelnik spremno vadi dokumente kojima tvrdi da je za 880.000 DEM plaćen granit', rekao je Borić i dodao da je Obersnel najprije izjavio da iznos na uplatnici u hrvatskim dinarima odgovara ovoj svoti, a naknadno referirao da iznosi svega 430.000 DEM, ali i da nema štete.

Budući da razliku nije objasnio građanima, jasno je, tvrdi Borić, da ovdje nešto ne štima i da netko ne govori istinu te je cijelu ovu aferu nazvao 'spice'.

Njegova stranačka kolegica Vesna Buterin upozorila je da Grad Rijeka i Rijeka Promet odavno znaju za sitnu preregulaciju prometa na cesti D 404, i to postavljanjem jedne strelice na raskršću kako bi se prolaz kamiona koji dolaze iz pravca tunela Pećine preusmjerio na kontejnerski terminal Brajdica.

'Poznata je činjenica o gradonačelnikovom politikantstvu. Vrlo je brz kada treba poslati strelice kritika prema drugima, a kada treba postaviti jednu strelicu ulijevo za preregulaciju prometa, to treba čekati dugo', tvrdi Buterin.

Podsjetimo, gradonačelnik je jučer na otvorenju ceste D 404, koja se gradi od 2003. godine i čije se otvorenje najavljivalo više od desetak puta, i sam naglasio da Riječane i narednu godinu čekaju gužve i kamioni po središtu grada upravo zbog te nerealizirane spojne ceste za terminal te je rekao da je 'evolucija spor proces koji se mjeri u milijunima godina, pa su Riječani naviknuli čekati'.

Buterin je danas izjavila da je premijerka Jadranka Kosor izvršila obećanje koje je dala početkom svibnja da će cesta do kraja tog mjeseca biti otvorena. 'Pustimo više tko je i kada što trebao', kazala je i dodala da je 'Obersnel, kada govori o procesima evolucije, tu doista kod kuće'.

'Bazene smo čekali 20 godina, garažu u gradu još uvijek čekamo, autobusni kolodvor, nažalost, ne znamo koliko ćemo još morati čekati. Međutim, nas to ne čudi. Gradska vlast je spora i neučinkovita, a gradonačelnik je čovjek koji u izborima obećava puno, a realizira malo, govori puno, a ostvaruje malo, potrošio je jako puno novca svih građana Rijeke, a ostavio jako malo', rekla je Buterin i poručila mu da nam trebaju djela, a ne prazne riječi te da Rijeci ne treba govornik, već odgovorni gradonačelnik.