Hrvatska LOBIRANJE ZA EU

Sabor nabavlja kravate i šalove za europske dužnosnike

U lobiranju za što brži ulazak Hrvatske u Europsku uniju ništa se ne prepušta slučaju, pa ni detalji poput darova za strane dužnosnike. Sabor će nabaviti čak 400 komada kravata Croata i još 50 komada šalova Croata. Za tu je svrhu izdvojeno 124.550 kuna bez PDV-a

Budući da su se aktivnosti počele zahuktavati, a saborski zastupnici imaju sve više susreta s europskim kolegama, Sabor je prije tjedan dana odlučio naručiti novu pošiljku posebno dizajniranih kravata i šalova, i to dvostruko više nego u protekle dvije godine zajedno, otkriva Novi list.

Prema informacijama iz parlamenta, Sabor će ove godine nabaviti čak 400 komada kravata Croata i još 50 komada šalova Croata. Za tu je svrhu izdvojeno 124.550 kuna bez PDV-a.

Prošle i pretprošle godine nabavka je bila puno skromnija. Lani je naručeno tek 160 kravata i 96 šalova, za što je plaćeno 96.075 kuna. Godinu dana ranije naručivalo se još i manje, samo 40 kravata i 30 šalova. Na to je potrošeno i četiri puta manje novca nego ove godine, točnije 30.370 kuna.

Pripremanje poklona za strane dužnosnike koji posjećuju Hrvatsku te za putovanja hrvatskih zastupnika u inozemstvo uobičajena su protokolarna stvar, a razmjena darova i vrsta darova unaprijed se dogovaraju putem protokola. Kravate i marame s hrvatskim motivima poput pletera i svetog Vlahe kao poklone dijele sve institucije u Hrvatskoj, od Sabora, preko Vlade do Ureda predsjednika.

Parlament je zato, kako su nam kazali, naručio poseban program, kravate i marame s printom zgrade Hrvatskog sabora, da se 'darovi ne bi preklapali'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još