MODNA POLICIJA U SPLITU

Nema bikinija na Rivi ni japanki u klubovima

30.05.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Fotografije 'policajaca zaduženih za čednost', koji su na splitskoj Rivi presreli oskudno odjevenu strankinju i zamolili je da se 'upristoji' obišla je svijet uz mahom posprdne komentare o bizarnom segmentu hrvatskog turizma. Zabrana šetnje u bikiniju formalno ne postoji nigdje osim u Krku, gdje je ustanovljena 'čedna zona' u centru grada, no policija očito drži da nekakva pravila moraju postojati

No, kako neslužbeno doznajemo iz same policije, sporna situacija na Rivi nije bila ni približno ozbiljna kakvom je predstavljena. Sve je, kažu, riješeno uz smiješak.

'Gospođica je sama pristupila policajcima i zamolila ih za pomoć, tražila je upute do jedne lokacije. Nakon što su joj pomogli, policajci su primijetili da je odjevena vrlo oskudno, neki intimni dijelovi doista su bili vidljivi, pa su joj samo sugerirali da odjene donji dio odjeće. Ona je to na koncu i sama primijetila, nasmijala se i toplo im zahvalila', tvrde u splitskoj policiji.

'Ni u jednom trenutku nije se razmatralo podnošenje bilo kakve prijave, premda za to postoji osnova u Prekršajnom zakonu. U njegovom 14. članku opisano je 'vrijeđanje morala na javnom mjestu', no ne pamtimo da je ijedna prijava u ovakvim situacijama doista i podnesena', kazali su nam u splitskoj policiji.

Inače, čini se da su i splitski ugostitelji odlučili malo bolje pripaziti na čednost: od ovog ljeta 'modna policija' sve češće se može vidjeti na ulazima u noćne klubove. Klub Tropic, jedno od najpopularnijih okupljališta zlatne mladeži, tako je zabranio ulaz s japankama na nogama - premda se nalazi na samoj plaži Bačvice.