ŠEKSU I JARNJAKU PREKIPJELO

'Nobilo pokušava izvršiti politički atentat na Kosor!'

30.05.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Ivan Jarnjak i Vladimir Šeks, dvojica visokopozicioniranih HDZ-ovaca, u obrani svoje stranke okomili su se na svog najoštrijeg kritičara - odvjetnika bivšeg im kolege Damira Polančeca - te na HRT, koji je u sinoćnjem Dnevniku objavio prilog koji ne ide na ruku HDZ-u

'Jučer navečer u prilogu HTV-ovog Dnevnika raspravljalo se o odgovornosti HDZ-a kao pravne osobe. Anto Nobilo je kao strategiju i taktiku obrane Damira Polančeca izabrao jedan poseban način, koji se sastoji u

pokušaju političkih atentata na vrh HDZ-a i predsjednicu stranke Jadranku Kosor', rekao je Vladimir Šeks

Svoju teoriju da Nobilo pokušava izvršiti 'politički atentat' na HDZ-ovce objasnio je time da je Nobilo i sam nekoliko puta javno rekao da 'cijelu svoju strategiju temelji na ratu protiv HDZ-a i da je njegov cilj raskrinkavanje i demontaža HDZ-a'. 'Polančec je Nobilovo puko sredstvo, a cilj je kriminalizacija HDZ-a!', kaže Šeks.

'U subotu je izjavio da je sljedeće poglavlje napada koje otvara poglavlje u kojem će glavni akteri biti Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Nobilo je odabrao strategiju i taktiku kojom se nastoji kriminalizirati vrh HDZ-a i cijela stranka', kaže Šeks te upozorava Nobila da to nije u skladu s odvjetničkim kodeksom i podsjeća da je 'zbog toga Nobilo već bio uvjetno kažnjen visokim novčanim globama'.

Šeks je objasnio da se Nobilov 'stvarni' interes u blaćenju HDZ-a krije u tome što je na prošlim izborima 2007. godine bio član HNS-a te da je čak dobio obećanje da će biti ministar pravosuđa ako oporba osvoji vlast. 'No dogodio mu se peh - osuđen je zbog obiteljskog nasilja pa ga je Vesna Pusić eliminirala', tvrdi Šeks.

Upitan želi li ovime reći da iza napada na HDZ zapravo stoji HNS, Šeks je rekao kako nije ti htio reći, a Jarnjak se nadovezao: 'Ali, da nas napadaju - napadaju nas!'

'HTV JEDNOSTRANO PIŠE PROTIV HDZ-A'

HDZ-ovci su se okomili i na javnu televiziju - HRT. Naime, upozorili su da je neprofesionalno i jednostrano napravljen prilog u kojem se upravo raspravljalo o odgovornosti HDZ-a. Šeks se požalio zbog toga što u prilogu nije bilo nijednog člana HDZ-a kao sugovornika.

Kako se često događa da se HDZ-ovci (i mnogi drugi političari) ne žele javiti novinarima na njihove pozive, Šeks je, upitan je li siguran da ih nitko iz HTV-a nije zvao i tražio izjavu, rekao da ih 'prema njegovim saznanjima nitko nije zvao'.

JARNJAK: HDZ-OVI RAČUNI SU ČISTI, PITAJTE DRŽAVNU REVIZIJU

Ivan Jarnjak je, s obzirom da kritike na račun HDZ-ovog financiranja ne jenjavaju, ponovio svoje tvrdnje oko načina financiranja najveće stranke u Hrvatskoj: 'Izvori sredstava financiranja HDZ-a su državni proračun, županijski i gradski proračun - ovisno o broju vijećnika. Drugi izvor su donatori koji su svi navedeni na našim stranicama.'

Jarnjak tvrdi da 'HDZ nije nikad, ni na jednom političkom tijelu stranke, raspravljao niti zagovarao drugačiji način financiranja osim ovoga, i to se može provjeriti u Državnoj reviziji kojoj smo svake godine podnosili račun'. Pozvao je nadležna tijela poput USKOK-a da istraže nepravilnosti, ako ih ima.

Polančec prodan od HDZ-a kao 'Josip u roblje'