SVE SU OPASNE

J. Kosor: 'HDZ nikada nije bio za dekriminalizaciju droga'

29.05.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Zastupnicima SDP jučer je mjesto trebalo biti na 20. godišnjici proslave oružnih snaga RH, a ne na podjeli fotelja, dodala je premijerka

Premijerka Jadranka Kosor boraveći na otvaranju prve katoličke bolnice u Hrvatskoj odgovorila je i na upit novinara zašto su odustali od dekriminalizacije lakih droga.

'Netočno je da smo odustali od dekriminalizacije lakih droga i da smo 2009. bili za, a sada smo protiv. Novinari i političari često pogrešno govore o dekriminalizaciji lakih droga. Riječ je o prijedlogu radne skupine o dekriminalizaciji posjedovanja droge. Kazneni zakon ne poznaje laku i tešku drogu jer je svaka smrtonosno opasna. Radna skupina je predložila dekriminalizaciju, a stajalište HDZ je da u kaznenom zakonu mora ostati da je posjedovanje droge kazneno djelo bez obzira na količine koje se posjeduju ili težine droge', objasnila je premijerka Kosor koja je dodala da se treba boriti za život svakog mladog čovjeka jer svi teški ovisnici su počeli s lakšim drogama.

Na zamolbu novinara da komentira izjavu SDP-ova čelnika o smjeni HDZ-a s vlasti, premijerka Kosor je kazala da je zastupnicima SDP-a jučer mjesto trebalo biti na 20. godišnjici proslave oružnih snaga RH, a ne na podjeli fotelja.