ZORAN MILANOVIĆ:

Ne želimo Hrvatsku kao priljepak, nego malog diva EU-a

28.05.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Vodstvo gradskog ogranka SDP-a, pod novim sloganima 'GO!SDP' i ZAgreb promjene' delegatima ogranaka i vodstvom stranke predstavio je strategiju razvoja grada do 2020. godine, a Davor Bernardić, šef GO SDP-a, ukratko je predstavio svoj rad u jednogodišnjem vođenju organizacije

Po reakcijama delegata, kojih je bilo 472, moglo se uočiti da je gradski SDP podijeljen na 'milanovićevce' i 'bernardićevce' - Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine i Mirando Mrsić dobili su pro forma pljesak, a govori Bernardićevih najbližih suradnika Rajka Ostojića i Gordan Marasa prekidani su pljeskom i uzvicima odobravanja. Maras je najavio poteze za oporavak gospodarstva koje će SDP poduzeti ako osvoji vlast.

'Zapošljavanje i oporavak gospodarstva je prioritet. MMF nas je kritizirao da su prevelike radničke plaće. Nisu previsoke plaće jer radnici jedva žive i s njima. Smanjit ćemo doprinose na plaće i poreza na dobit da se taj novac ulaže u nova zapošljavanja, a granicu za ulazak u sustav PDV-a povećat ćemo s 80.000 na 200.000 kuna', kazao je Maras. Porezna je reforma, podsjetio je, nužna - tko ima više mora plaćati više, a tko manje, manje nego sad. Po njemu su investicije u energetiku, poljoprivredu i turizam formula za spas gospodarstva. No šef SDP-a Zoran Milanović naglasio je da 'se promjene ne mogu dogoditi preko noći, a tko tvrdi drukčije laže'.

'Ljudi moraju vjerovati ono što govorimo, ne da nasjednu, da ih šarmiramo jer svi govore slično, već zato što to mislimo. Ne želimo Hrvatsku koja će biti mali priljepak Europske unije, nego mali div Europske unije',  kazao je Milanović poručujući, a povodom Dana oružanih snaga, da SDP braniteljima jamči pošten i afirmativan odnos. Davor Bernardić je kao prioritet Zagreba naveo pobjedu SDP-a na državnoj razini jer će se tako moći mijenjati zakoni koji koče razvoj.

'Čekaju nas godine malog rasta, nećemo moći raditi megalomanske projekte i ne smijemo davati lažna obećanja', kazao je Bernardić.