LUKA BEBIĆ

'Želim vam uspjeh na izborima, ma što to značilo'

27.05.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnici okupili su se danas na skromnom domjenku povodom Dana Sabora koji se obilježava 30. svibnja. Ove godine Sabor na taj dan neće raditi zbog dolaska pape Benedikta XVI, no predsjednik Sabora Luka Bebić svoje je kolege zastupnike ipak okupio kako bi se po 21. put obilježilo prvo konstituiranje Sabora

Saborski šef Luka Bebić u kratkom obraćanju zastupnicima prisjetio se tog 30. svibnja 1990. kada je kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor, tada Sabor Socijalističke Republike Hrvatske.

Skromno okupljanje u Saboru

Prisjetio se i donošenja važnih dokumenata i odluka - tzv. božićnog Ustava koji je donesen 22. prosinca 1990, referenduma o samostalnosti koji je održan 19. svibnja 1991, ali i odluke o prekidu svih pravnih veza s tadašnjom SFRJ koja je donesena 8. listopada 1991, čime je 'Hrvatska legitimno i legalno postala samostalna i suverena država'.

Osvrnuo se Bebić kratko i na rad ovog saziva Sabora, koji se fokusirao uglavnom na usklađivanje hrvatskog s europskim zakonodavstvom.

Kako je Bebić već najavio povlačenje iz aktivne politike, obljetničko okupljanje iskoristio je i kako bi zastupnicima poželio uspjeh na skorim parlamentarnim izborima.

Želim vam uspješan rad, uspješnu ovu i iduću godinu te da u narednim mjesecima. kada budu i izbori za novi. 7. saziv Sabora, svima vam želim mnogo uspjeha, ma što to značilo', zaključio je Bebić

Nakon Bebićevog obraćanja, zastupnici su se nakratko ostali družiti uz kanapee i piće, a novinari su iskoristili priliku kako bi pred slikom Jadranke Fatur, koja prikazuje donošenje božićnog Ustava, na fotosnimanje doveli jedine aktualne zastupnike, koji su u Saboru bili i prije 21 godinu - Luku Bebića, Vladimira Šeksa i SDP-ovog Željka Jovanovića. Naime, prije 21 godinu Sabor je bio trodoman parlament, gdje je Bebić sjedio u Vijeću općina, Šeks u Društveno-političkom vijeću, a Jovanović u Vijeću udruženog rada.