Hrvatska UNIŠTAVANJE STRUKE

Vatrogasci najavljuju prosvjed za 1.lipnja

Vatrogasci traže da se konačno riješi njihov radnopravni status, integracija broja 193 i zabrani preusmjeravanje brojeva 93 i 193 na 112

Vatrogasci će 1. lipnja u prosvjed. Mladen Magdić, predsjednik Odbora za vatrogastvo Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, pozvao je vatrogasce da se u 11 sati okupe ispred zagrebačkog sjedišta Državne uprave za spašavanje kako bi prosvjedovali protiv uništavanja vatrogasne struke.

Vatrogasci traže da se konačno riješi njihov radnopravni status, integracija broja 193 i zabrani preusmjeravanje brojeva 93 i 193 na 112. Nadalje, traže poštovanje Kolektivnog ugovora koji je potpisala Vlada RH kao minimalna prava za sve vatrogasce te donošenje novog Zakona o vatrogastvu koji su obećali prije tri mjeseca.

'Glavni vatrogasni zapovjednik i ravnatelj DUZS-a namjerno stopiraju izradu zakona i bez znanja svih vatrogasnih struktura predlažu novi zakon o zaštiti i spašavanju kojim se razvlašćuje vatrogastvo i DUZS preuzima nadležnost nad svime te gasi vatrogasnu struku', navodi Magdić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još