LOŠA PULSKA BOLNICA

'Istrani nisu zadovoljni zdravstvenim uslugama'

25.05.2011 u 16:23

Bionic
Reading

U prostorijama porečkog Zdravog grada, župan Ivan Jakovčić i porečki gradonačelnik Edi Štifanić potpisali Sporazum o suradnji u provedbi Plana za zdravlje Istarske županije. Grad Poreč je tako prvi istarski grad koji je postao partner Županije u zajedničkim aktivnostima, a koje imaju za cilj podizanje kvalitete socio-zdravstvenih potreba građana

Naime, Istarska županija donijela je strateški dokument Plan za zdravlje, kojim se definira županijska zdravstvena politika te predstavlja sveobuhvatni plan razvoja zdravstvene zaštite na svim razinama, a današnjim potpisivanjem sporazuma potvrđena je namjera zajedničkog djelovanja u unapređenju zdravlja građana Poreča, no kako je najavljeno, pridružit će se uskoro još dva istarska grada, Labin i Buzet.

Ujedno, na adresi www.zdrava-sana.istra-istria.hr od danas je otvorena nova stranica o zdravlju namijenjena, kako je prilikom predstavljanja kazala dr. Roberta Katavčić, istarskim građanima, ali i profesionalcima.

Porečka gradska palača ponosno nosi tablu Zdravog grada, priznanja koje je rezultat niza godina kontinuiranog rada na unapređenju zdravlja i kvalitete života Porečana. Za poticanje i razvijanje sveobuhvatnog socijalnog gradskog programa, kojim se podržavaju najranjivije kategorije građana, samo u protekloj godini je iz gradskog proračuna izdvojeno 4,2 milijuna kuna.

Iako je potpisani sporazum između Županije i Grada Poreča, kako je kazao gradonačelnik Štifanić, nastavak jedne lijepe priče, župan se ovom prigodom ipak kritički osvrnuo, ali na stanje zdravstva u Puli.

'Građani Istre nisu zadovoljni sa stanjem zdravstvenih usluga u pulskoj Općoj bolnici', kazao je župan Jakovćić, istaknuvši da se to ne odnosi na rad zdravstvenih djelatnika koji ulažu maksimalne napore, već na dugo očekivanu izgradnju nove bolnice.

'Ovakvo stanje, kakvo je nije dobro u prvom redu za naše građane, a ni za turizam i konkurentnost našeg gospodarstva', ocijenio je župan. Također, istaknuo je i kako je Istra lider u dijelu brige za zdravlje građana, koji se odnosi na preventivne programe, no kad se radi o drugom dijelu skrbi gdje županija ne može sama, kako veli Jakovčić, dolazi do zastoja.