Hrvatska CIJENA - DVA MILIJUNA KUNA

Uoči izbora Bandić oživljava Zagreb.hr

Dvotjednik Zagreb.hr, koji je prestao izlaziti prije pola godine, ponovno će se početi izdavati početkom rujna. Financirat će ga samo ured Milana Bandića koji je za to osigurao dva milijuna kuna u proračunu i koji će najesen biti u kampanji za parlamentarne izbore

Tiskovinu će ponovno izdavati Medijska mreža koja upravo pregovara uvjete. Kako su i prvi posao dobili pogodbom, sada natječaj više i nije potreban jer imaju pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a, piše Poslovni dnevnik

U vlasništvu Medijske mreže više nema formalno Marija Petrovića povezanog s Bandićevim medijskim savjetnikom Božom Skokom. Ostao je zato Tomislav Radoš, bivši direktor u Auto Zubaku. Tko stoji iza projekta indikativno je i u pismu bivšega glavnog urednika koji za rješavanje problema novina traži sastanak Milana Bandića i Bože Skoke.

Zagreb.hr pokrenut je krajem 2008. i vrijedio je kao Bandićevo glasilo. Nakon lokalnih i predsjedničkih izbora lani je istekao ugovor. Zagrebački holding, koji je prije razlaza SDP-a s Bandićem osiguravao pola novca, više ga nije htio financirati.

U dvije godine izlaženja Grad i Holding su transferirali Medijskoj mreži ukupno 25,6 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a. Novac se postepeno 'rezao', a tako i naklada pa je prvotni ugovor o tiskanju 400.000 primjeraka ostao samo pusta želja.

Prema informacijama iz Holdinga, pet novinara koji su dosad punili 90 posto tiskovine, više to neće raditi. Sve je prepušteno Medijskoj mreži. Novinari će morati biti zbrinuti unutar sustava Holdinga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još