SLUČAJ POLANČEC

Bajić i Karamarko neće se sastati prije VONS-a

24.05.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Najavljivani sastanak glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka po pitanju optužbi bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polanečeca neće se održati prije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost - rekao je glasnogovornik policije Krunoslav Borovec

Nakon konferencije za novinare koju je sazvao Damir Polančec prošloga petka, glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je da će policija istražiti Polančecove tvrdnje da je ravnatelj policije Oliver Grbić usko surađivao s vrhom HDZ-a te čak od njih tražio da pišu prijave protiv oporbenjaka.

Borovec je rekao kako se Polančecove izjave ne smiju ignorirati te da će se sastati čelnici DORH-a i policije kako bi odlučili što će poduzeti u vezi njegovih optužbi. Nekoliko dana kasnije, to se očito zaboravilo, a ministar unutarnjih poslova Karamarko, pa i premijerka Jadranka Kosor, stali su u zaštitu Olivera Grbića

Na pitanje kada će se najavljeni sastanak DORH-a i policije održati iz DORH-a nam, po običaju, ne odgovaraju. A glasnogovornik policije Borovec kaže da se datum još ne zna, ali da ne bi trebao biti prije održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je zakazana za 30. svibnja.

Valjda policija neće 'zaboraviti istražiti nimalo bezazlene tvrdnje donedavnog potpredsjednika Vlade da postoji opasan sukob političkih i državnih interesa.