Hrvatska IRINA BOKOVA

Josipović primio glavnu ravnateljicu UNESCO-a

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u Uredu predsjednika glavnu ravnateljicu UNESCO-a Irinu Bokovu izrazivši zadovoljstvo što je na čelo te važne međunarodne organizacije prvu put izabrana osoba iz naše regije, odnosno iz jugoistočne Europe

Glavna ravnateljica UNESCO-a stigla je danas u Hrvatsku kako bi u nedjelju u Poreču svečano otvorila I. forum mladih jugoistočne Europe, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Taj će se forum održati u Poreču od 20. do 23. svibnja pod nazivom ‘Obrazovanje o svjetskoj baštini: umrežavanje za bolju zajedničku budućnost’ u organizaciji hrvatskoga i slovenskoga povjerenstva za UNESCO, a uz potporu mjerodavnih ministarstava Hrvatske i Slovenije te UNESCO-a.

Tijekom susreta s predsjednikom Josipovićem, kojemu je nazočio i ministar kulture Jasen Mesić, glavna ravnateljica UNESCO-a pohvalila je suradnju s Hrvatskom u svim programskim područjima UNESCO-a, a posebice u području kulture, gdje je, kako je istaknula, ta suradnja iznimno uspješna.

Predsjednik Josipović rekao je pak da je kulturna suradnja, kao i suradnja u području obrazovanja, znanosti i informiranja, idealan mehanizam za unaprjeđenje suradnje u regiji.

Kako se navodi, osim o regionalnoj suradnji i zaštiti i promociji kulturnoga nasljeđa, razgovaralo se i o hrvatskome putu prema Europskoj uniji i dosadašnjim postignućima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još