MORSKI SAFARI

Predstavljena adrenalinska atrakcija na moru

21.05.2011 u 18:15

Bionic
Reading

Jučer je u splitskom akvatoriju tvrtka Adria Extreme predstavila novu adrenalinsku atrakciju koja će od ove turističke sezone biti na raspolaganju turistima u Dalmaciji. Atrakcija je proglašena safarijem na moru i na prezentaciji su bili predstavnici turističkih agencija, budući klijenti i ekskluzivno tportal

Prezentacija je održana u Bračkom kanalu i započela je plovidbom na drvenom tradicijskom jedrenjaku ‘Jugo’. U interijeru jedrenjaka, uz uvodnu riječ prezentirane su i različite varijante turističkih tura na adrenalinsko-avanturističkim izletima, kao i detalji ponude i cijene.
Tvrtka Adriaextreme se odlučila za odabir najboljeg plovila na tržištu, a to je gumenjak ‘Tornado’. Taj izuzetno siguran i robustan gliser je specijalno projektiran za spašavanje i druge profesionalne zadatke na Atlantiku po bilo kojem vremenu i koriste ga obalne straže Velike Britanije i SAD-a. Brand Tornado nema u ponudi gotove proizvode, oni se posebno dorađuju i prilagođavaju naručiocu i funkciji koju će izvršavati.

Naslov adrenalinsko - avanturističkog izleta je ‘takes to the limit’, ali ipak je sigurnost izletnika na prvom mjestu. Nakon prezentacije, za goste je ispred Postira na Braču organizirana i probna vožnja. Doživljaj vožnje u gumenjaku Tornado je najbliži iskustvu vožnje na rollercoasteru, primjerice u Gardalandu. Kada gumenjak pri brzini od 25 do 30 milja skreće, mada je potpuno sigurno, imate osjećaj da će vas centrifugalna sila izbaciti, a adrenalin raste do usijanja.

Tornado s motorom od 300 konjskih snaga razvija impresivnih 50 milja na sat, a nama je demonstrirana brzina do 35 milja na sat. Na današnjoj demonstraciji smo uživali u savršenom vremenu i laganom vjetru, a pri većim valovima gumenjak naprosto leti kroz zrak. Na uzbuđenje u probnoj vožnji su očekivano najbolje reagirali mlađi predstavnici agencija koji već imaju ideju kojoj ciljanoj publici mogu ponuditi tako uzbudljivu atrakciju.

Osim izleta, tvrtka nudi i usluge transfera u Dalmaciji i bit će na raspolaganju 24 sata. Na izletima, gostima su na raspolaganju educirani skiperi i plovit će se između kopna i otoka. U programu je mogućnost posjeta 15 lokacija u srednjoj Dalmaciji, od Šolte, Brača, Hvara, Paklenih otoka, Visa, Biševa, Korčule, Mljeta i Lastova. Na izletima je predviđen posjet slikovitim skrivenim uvalama, svjetionicima i plažama, a dio agencijske ponude je i ručak u manje poznatim autentičnim konobama na otocima.

Adria Extreme ima već dva Tornada spremna za ovu sezonu i otvorena je mogućnost odabira bilo koje lokacije na Jadranu. S tako brzim plovilom moguće je u jedan dan obići više udaljenih lokacija i, naravno, jedini limit je dubina novčanika, s obzirom na potrošnju goriva.