Hrvatska KONVENCIJA SDP-A

Umjesto o aferama, Milanović o usnulim divovima

U Dubrovniku je danas održana izvještajno tematska konvencija SDP- a Dubrovačko-neretvanske županije u čijem je radu sudjelovalo 100-tinjak izaslanika i predsjednik stranke Zoran Milanović

Obraćajući se okupljenima, predsjednik SDP-a Milanović je kazao kako je Hrvatska mali usnuli div kojeg bi trebalo probuditi i kojeg je netko prisilno bacio u bolesnički krevet. Ocijenio je kako Hrvatska ima mišiće koji su atrofirali i kosti koje su oslabile, te mozak i srce koji su također oslabili, jer se ne koriste. Naš je zadatak Hrvatsku probuditi i osnažiti da izađe iz bolesničkog kreveta u kojeg je bačena, rekao je Milanović.

Govoreći o aktualnoj gospodarskoj situaciji Milanović je kazao kako Hrvatska već godinama primjenjuje grčki model prepun fiskalne neodgovornosti te prekomjerne potrošnje tuđeg novca.

Hrvatska je budućnost u Europskoj uniji, uz fleksibilnu i promišljenu decentralizaciju zemlje gdje je upravo Dubrovnik primjer koji pokazuje kako je bio najbolji kad je bio najotvoreniji prema drugima i zadržao sebe onakvog kakav jeste, naglasio je Milanović.
Dodao je kako Hrvatska mora izgraditi svoj otok povezan sa svijetom, a ne da nam Europa bude kompozicija za kojom ćemo se šlepati. Naša misija je da mijenjamo Hrvatsku, ne da je rehabilitiramo, jer prethodna je Hrvatska bila loša, aktualna još lošija, a zabrinjavajuće je da mladi izražavaju najveću sumnju prema EU.

Predsjednik SDP-a se osvrnuo i na najnovija događanja vezana uz vrh policije, naglasivši kako Vlada mora osnovati saborsko istražno povjerenstvo koje će provjeriti optužbe nekad visokog dužnosnika HDZ-a zato da bi HDZ zaštitio ugled svoje stranke i Hrvatske koja završava pregovore s EU.

Govoreći o predstojećoj kampanji, Milanović je okupljenima poručio kako narod mora prepoznati tko govori istinu, a tko prodaje maglu.

Na današnjoj konvenciji SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su i saborski zastupnici Igor Dragovan, Ranko Ostojić, Branko Grčić, Arsen Bauk, Marin Jurjević i Tatjana Šimac Bonačić, a sve sudionike pozdravio je i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još