REAKCIJE IZ POLICIJE

Borovec: Polančecove optužbe ne možemo zanemariti

20.05.2011 u 19:41

Bionic
Reading

U izjavi za Hrvatsku televiziju glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je da optužbe bivšeg HDZ-ovca Damira Polančeca ne mogu biti zanemarene te da će DORH i policija zajedno odlučiti što im je dalje činiti

'Optužbe Damira Polančeca ne mogu biti zanemarene, one će biti tema zajedničkog sastanka DORH-a i policije i na temelju njega odlučit ćemo koje će nam biti daljnje aktivnosti i radnje po tom pitanju', rekao je glasnogovornik policije Krunoslav Borovec nakon izjave Damira Polančeca da je policija 2009. o korupcijskim istragama izvještavala Vladu. Rekao je čak da je ravnatelj policije Oliver Grbić predložio HDZ-u da pišu prijave protiv SDP-ovaca.

Kako je Polančec spominjao da je Grbić tom prilikom vrh Vlade izvijestio o pokretanju istrage protiv HDZ-ovog bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, Borovec je objasnio da 'kad se radi o velikim slučajevima i aferama, najprije budu obaviješteni vrh Vlade i predsjednik, a tek onda javnost'. 'Važne aktivnosti policije vlast treba znati prije, ali ne mogu utjecati na postupke i istragu', naglasio je Borovec.

Ravnetelj policije Grbić trenutno je na putu izvan zemlje a preko Borovca je poručio da su Polančecove izjave neutemeljene.